تحولات منطقه

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای حضور نامحدود و یا محدود زائران ایرانی در اربعین ۱۴۰۰ گفت: امسال حداقل ۵۰۰ موکب ایرانی در اربعین ارائه خدمت می‌کند.

خبرهای خوب از اربعین ۱۴۰۰ / موکب‌داران واکسینه می‌شوند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، یوسف افضلی، با اشاره به آغاز ثبت‌نام موکب داران برای دریافت مجوز فعالیت در اربعین ۱۴۰۰، گفت: در گذشته مجوزهای موکب‌داری برای یک سال صادر و موکب‌داران باید هر ساله این مجوز را تمدید می‌کردند، اما از این پس این مجوز برای فعالیت سه سال موکب‌داران صادر می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که پروانه موکب‌داری دارند می‌توانند پروانه خود را تمدید کنند، افرادی هم که علاقه‌مند هستند در اربعین سال جاری در قالب موکب به زائران امام حسین (ع) خدمت کنند هم می‌توانند درخواست خود را به ستاد بازسازی عتبات عالیات ارسال کنند.

افضلی از استقبال خوب موکب‌داران برای حضور در اربعین ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: امیدواریم اربعین امسال بدون محدودیت برای زائران برگزار شود و حداقل بین یک تا دو میلیون زائر ایرانی در آن حضور داشته باشد و موکب‌داران ایرانی هم بتوانند در کنار موکب‌داران عراقی به زائران خدمت کنند. البته این اقدام در صورت موافقت ستاد ملی کرونای ایران و مسئولان عراقی امکان‌پذیر است.

وی در خصوص تعداد موکب‌های اربعین ۱۴۰۰، گفت: اگر تعداد زائران محدود باشد و موکب‌ها نیز به صورت محدود در اربعین حضور داشته باشند، برنامه‌ریزی شده است که ۵۰۰ موکب ایرانی در اربعین حاضر شوند. در این صورت موکب‌های توانمند و موکب‌هایی که از ترکیب چند موکب کوچک تشکیل شده در اربعین حاضر خواهند شد.

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات در پاسخ به این سؤال که آیا برنامه‌ای برای واکسیناسیون موکب‌داران پیش‌بینی شده است، گفت: ستاد اربعین وزارت کشور اعلام کرده در صورت اجازه ستاد ملی کرونا مبنی بر حضور موکب‌داران در اربعین خادمان موکب‌ها واکسینه خواهند شد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال عدم حضور زائران ایرانی در اربعین هست، گفت: اگر حضور نامحدود و یا محدود زائران ایرانی در اربعین امکان‌پذیر نباشد، موکب‌های اربعین در داخل کشور فعالیت‌های خیریه خواهند داشت.

افضلی ادامه داد: طی دو سال اخیر نیز موکب‌های اربعین در سراسر کشور مشغول خدمات‌رسانی به محرومان بودند و موکب‌های سلامت، موکب‌های حرم عشق (جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای بازسازی عتبات عالیات)، موکب‌های عاطفه برای جمع‌آوری کمک ویژه دانش‌آموزان بی‌بضاعت و کمک‌های مؤمنانه و نیز در حوادث غیر مترقبه از جمله وقوع سیل و زلزله به مردم آسیب‌دیده کمک می‌کردند. موکب‌ها تهیه جهیزیه، کمک‌های مؤمنانه در ماه رمضان و بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در زلزله را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی در خصوص آخرین وضعیت بازسازی عتبات عالیات، گفت: تکمیل صحن حضرت زهرا (س) که به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد، طی شش ماه آینده تکمیل می‌شود تا ۱۰۰ هزار نفر در ایام اربعین بتوانند از آن استفاده کنند. در اربعین امسال هم امکان استفاده ۸۰ تا ۹۰ هزار نفر از این صحن وجود دارد.

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات در خصوص صحن عقیله بنی‌هاشم که در جوار حرم امام حسین (ع) در حال ساخت است، گفت: سال گذشته ۳۰ هزار زائر در اربعین از این صحن استفاده کردند، امسال هم حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر امکان استفاده از این صحن را خواهند شد.

وی اعلام کرد: در صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) تل زینبیه که قبلاً ۵۰۰ متر بود اکنون به سه هزار متر افزایش یافته و اربعین امسال امیدواریم به طور کامل بتوانیم از این بخش صحن استفاده کنیم. ساخت سرویس‌های بهداشتی نیز در این بخش به اتمام خواهد رسید تا زائران بتوانند از آن استفاده کنند.

منبع: ایکنا

انتهای پیام/

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.